Pályázatok / Sárvári identitás és kohézió erősítése

Sárvári identitás és kohézió erősítése

Sárvári identitás és kohézió erősítése

Sajtóközlemény

 

Sárvári identitás és kohézió erősítése

Projekt azonosító: TOP-5.3.1-16-VS1-2018-00006

 

 

 

Sárvár Város Önkormányzata, a Nádasdy Kulturális Központ és a Sárvári Sportfólió és Kulturális Kft. konzorciuma 45.000.000 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül „A helyi identitás és kohézió erősítése” tárgyú felhívás pályázatán.

 

A projekt során közösségi térségi, települési, illetve településrészi helyi identitást erősítő közösségfejlesztési folyamatok, továbbá közösségi részvételre épülő tervezési gyakorlatok alkalmazása, szabadidős, közbiztonsági és közlekedésbiztonsági programok valósulnak meg.

A beavatkozások eredményeként fejlődik a közösség tagjainak egymás iránti felelősségtudata, a helyi civil társadalom megerősödése segíti a helyi közösségi konfliktusok megoldását és az önálló cselekvési képességek erősítését, erősödik a civil aktivitás, kialakulnak, illetve megerősödnek a szükséges kompetenciák, az önkéntesség, a helyi identitás, valamint a településhez, településrészekhez, térséghez való kötődés. A beavatkozás következtében a meglévő (humán) erőforrások felszínre kerülnek, az együttműködések következtében ezen erőforrások aktivizálódnak és minőségi változást hoznak a település, települési közösségek életében.

A projekt kezdete: 2019.12.15.

A projekt befejezésének határideje: 2023.03.15.

A projektről bővebb információ a www.sarvarvaros.hu oldalon található.

 
« Vissza az előző oldalra!

Bögöt Község Önkormányzata - Magyar