Pályázatok / Porpác, Bögöt települések ivóvízminőség-javítása

Porpác, Bögöt települések ivóvízminőség-javítása

Porpác, Bögöt települések ivóvízminőség-javítása

Kedvezményezett: Porpác Község Önkormányzata, Bögöt Község Önkormányzata, Vép Város Önkormányzata

Projekt címe: Porpác, Bögöt települések ivóvízminőség-javítása

Projektazonosító: KEHOP-2.1.3-15-2016-00024

Támogatás összege: 161 233 409 Ft

Támogatás mértéke: 90,000000%

Projekt fizikai befejezésének határideje: 2020.01.30.

Projekt tartalma:

Az emberi fogyasztásra szánt víz minőségéről szóló közösségi irányelv teljesítését szolgáló hazai feladatokat az ivóvíz minőségi követelményeiről és az ellenőrzés rendjéről szóló 201/2001. (X. 25.) kormányrendelet foglalja össze (amelyet időközben módosított a 47/2005. (III. 11.) Kormányrendelet, valamint a 65/2009 (III. 31.) Kormányrendelet). A rendelet és mellékletei – a vízminőségi ellenőrzés részletes szabályozásán túlmenően – településenként mutatják be a határérték feletti ivóvíz-minőségi paramétereket, illetve tervezett vízminőségi célállapotot kielégítő fejlesztési teendőket.

A fenti célok elérése érdekében Magyarország ivóvízminőség-javító programot dolgozott ki először országos, majd régiós szinten.

Azokban az esetekben, ahol a szolgáltatott víz minőségének paraméterei nem felelnek a derogációs megállapodásban érintett paramétereknek és a szolgáltatott víz minősége egyéb paraméterek tekintetében sem felel meg 201/2001. (X. 25.) Kormányrendeletben előírt vízminőségi határértékeknek, ott a fejlesztések eredményeként létrehozott, új műszaki megoldásoknak az összes, határérték feletti paraméter tekintetében a megfelelő szolgáltatott vízminőséget szükséges produkálnia. Az érintett település esetében teljes vízminőség-javítást fog eredményezni a beruházás megvalósulása.


Kapcsolódó galéria:
« Vissza az előző oldalra!


Bögöt Község Önkormányzata - Magyar